Wat biedt Google+ voor bedrijven?

google+-logo
In de afgelopen jaren heeft social media zich in een razend tempo ontwikkeld en worden er veel nieuwe platforms online gezet. Google+ is een van de platform die aan populariteit aan het winnen is binnen het bedrijfsleven. Maar wat is Google+ eigenlijk voor platform? Dit artikel geeft je hier meer inzicht in!

Google+ is, zoals de naam al zegt, onderdeel van de grootste zoekmachine ter wereld: Google. Het is een sociaal platform dat al jouw activiteiten op één plaats samenbrengt. Zie het als een ineengebrachte versie van populaire netwerken, zoals Twitter en Facebook. Iedereen die een Gmail account heeft, heeft ook een Google+ account.

Google+ biedt de mogelijkheid om binnen het platform intelligente kringen te creëren. In deze zelf gecreëerde kringen bevinden zich verschillende doelgroepen die affiniteit hebben met jouw merk. Zo kunnen bedrijven content delen die alleen relevant is voor een bepaalde doelgroep. Om een makkelijk voorbeeld te noemen: “Je zit in de kleding branche en hebt een Google+ account met 2 kringen: mannen en vrouwen. Nu heb je twee artikelen klaarstaan die gaan over de nieuwste vrouwenlijn en een artikel over de nieuwste mannenlijn. Deze artikelen kun je gericht posten aan de juiste kringen zodat alleen zij de meest relevante content te zien krijgen”. Zo versterk je de aandacht van de doelgroep en hierdoor creëer je een hechte band. Doormiddel van de verschillende kringen ontwikkel je eenvoudig een overzichtelijk netwerk. Daarnaast kun je per kring zien wat ze posten en dus waar hun interesses liggen, je leert je doelgroep kennen. Ook biedt dit de mogelijkheid om eenvoudig interactie met jouw doelgroep te hebben.

Zoals bij ieder social media kanaal is het belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen voordat je begint met het actief gebruiken hiervan. Alle gegevens die je in Google+ verwerkt worden direct aan de zoekmachine Google toegevoegd. Afbeeldingen, video’s, de locatie van je bedrijf en alle overige informatie en content zijn dus direct zichtbaar. Zoals het voorbeeld hieronder laat zien worden de gegevens van Avans Hogeschool Breda direct opgenomen in Google Maps door het Google+ account.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 16.19.07

Welke doelgroep is actief op Google+?
De doelgroep die actief is op Google+ is erg breed. Bedrijven, studenten en werknemers zijn allemaal te vinden op Google+. Zonder dat we het door hebben neemt het gebruik van het platform erg toe. Momenteel bevinden zich 3,9 miljoen actieve gebruikers op Google+. Je kunt je voorstellen dat wanneer je Google+ actief gaat gebruiken je een enorm grote doelgroep kunt bereiken.

Wat biedt Google+ nou concreet voor meerwaarde voor jou als bedrijf
Google is de meeste gebruikte zoekmachine ter wereld. En als je online actief bent weet je dat veel diensten zoals SEA, Web Analytics en SEO gericht zijn op deze zoekmachine. Je kunt jouw SEA account koppelen aan je Google+ account waardoor je eenvoudig advertenties kunt plaatsen. Dit kan ook met Web Analytics waardoor je eenvoudig kunt monitoren hoeveel bezoekers er op jouw pagina komen. Daarnaast wordt alle content en overige info direct opgenomen in Google wat van zeer positieve invloed is op de SEO. Tot slot biedt het creëren van kringen jouw de mogelijkheid om steeds specifieker verschillende groepen van de doelgroep te bereiken. Al met al is het dus de moeite een Google+ account aan te maken! Het is een platform dat nog volop in ontwikkeling is en in de toekomst ongetwijfeld nog meer voordelen met zich mee gaat brengen.

 

Bronnen

Hesingh, B. (2015, 30 november). HOE GOOGLE+ JE ZOEKMACHINEMARKETING VERSTERKT [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.42bis.nl/2015/11/hoe-google-zoekmachinemarketing-versterkt/

Veenstra, N. (2015, 6 januari). Kringen: de reden waarom Google+ een geweldig marketingmiddel is [Blogpost]. Geraadpleegd van https://marketingmed.nl/kringen-google-plus-geweldig-marketingmiddel/

Zessen, J. (2015, 16 juni). ACTUELE CIJFERS: AANTAL NEDERLANDSE GOOGLE+ GEBRUIKERS [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.buzzcapture.com/2015/06/actuele-cijfers-aantal-nederlandse-google-gebruikers-2/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s