Adverteren op Tumblr

Tumblr_logo

Adverteren op social media platforms is niets nieuws. Maar dit platform biedt wel erg veel mogelijkheden tot adverteren. Tumblr kan zorgen voor een groot bereik van een specifieke doelgroep. Lees in dit artikel meer over adverteren op Tumblr.

Tumblr is een social media platform waar gebruikers eenvoudig microblogs op kunnen plaatsen. De onderwerpen van de blogs lopen enorm uiteen: Foto’s, verhalen, video’s, flauwe moppen, woordspelingen ,leuke grappen, liedjes, daadwerkelijk alle onderwerpen zijn er te vinden. Momenteel staan er meer dan 273 miljoen blogs online met verschillende onderwerpen. De blogs kunnen net als berichten op andere social media platforms geliked en geshared worden en daarnaast kunnen er ook reacties op de blogs achter gelaten worden. Tumblr wordt over het algemeen gebruikt door een jonge doelgroep tussen de 13 en 25 jaar. 13 is de minimale leeftijd die nodig is om een blog te mogen schrijven op Tumblr.

David Karp en Marco Arment hebben Tumblr in 2007 op de markt gebracht. Na een enorm snelle groei werd het bedrijf in 2013 overgenomen door de zoekmachine gigant Yahoo. Door het fors toenemende aantal gebruikers van Tumblr heeft het platform naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen (!) euro omgezet in 2015. Vlak na de overname door Yahoo is het gebruikers aantal toegenomen met 40% en is zijn het aantal blogs verdubbeld.

Wat is het verdienmodel van Tumblr?
Tumblr biedt de mogelijkheid om te adverteren op het platform. Het doel van het adverteren is nieuwe likes, reblogs en volgers te creëren om zo jouw bereik te vergroten. Tumblr biedt verschillende locaties waar advertenties geplaatst kunnen worden:

–          Tumblr Radar (Zorgt voor een groot bereik)
–          Tumblr Spotlight (Advertentie blogs worden hier aangeraden)
–          Tumblr Trending (Hier worden trending blogs getoond)

Daarnaast heeft Tumblr net als bij Facebook en Instagram ‘Sponsored Posts’ geïntroduceerd. Deze gesponsorde berichten worden op het dashboard van Tumblr geplaatst en worden automatisch responsive gemaakt waardoor ze op ieder apparaat leesbaar zijn. Daarnaast toont Yahoo deze berichten ook om het bereik te vergroten. De kosten voor het adverteren op Tumblr gaan op basis van CPM (cost-per-mille), CPC (cost-per-click) of CPA (cost-per-action). Het grote voordeel van adverteren op Tumblr is dat er in iedere mogelijke vorm geadverteerd kan worden. Dus je zit niet vast aan alleen tekst of een foto. Er kan geadverteerd worden met foto’s, tekst, video’s, muziek, animaties en andere vormen. Doordat berichten geshared worden hebben deze ook een lange levensduur en dus een zeer groot bereik wat ook zeker tot één van de grote voordelen gerekend kan worden.

Wat kan Tumblr betekenen voor jou als bedrijf?
De vele advertentie mogelijkheden bieden kans voor ieder bedrijf. Je kunt in iedere mogelijke vorm advertenties plaatsen en deze ook nog richten op een specifieke doelgroep. Door unieke content te plaatsten op Tumblr kunnen er veel gebruikers bereikt worden die allemaal met jou brand in aanraking komen. Hoe beter de content hoe groter het bereik. Adverteren op Tumblr is ideaal voor het genereren van meer Tumblr volgers, het opzetten van loyalty acties gericht op bestaande klanten, het vergroten van de naamsbekendheid, het communiceren van acties, het inspelen op actuele gebeurtenissen, productintroducties en branding.

 

Bronnen

Bankdrukker. (2015, 13 april). Wat is Tumblr, hoe werkt het en hoe krijg je meer volgers [Blogpost]. Geraadpleegd van http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/154227-wat-is-tumblr-hoe-werkt-het-en-hoe-krijg-je-meer-volgers.html

Karp, D. (2014, 21 oktober). Yahoo: Tumblr to Make Over $100 Million in Revenue Next Year [Blogpost]. Geraadpleegd van http://blogs.wsj.com/digits/2014/10/21/yahoo-tumblr-to-make-over-100-million-in-revenue-next-year/

Halliday, J. (2012, 29 januari). David Karp, founder of Tumblr, on realising his dream [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.theguardian.com/media/2012/jan/29/tumblr-david-karp-interview

PauwR. (z.j.). ADVERTEREN OP TUMBLR. Geraadpleegd van http://www.pauwr.nl/social/tumblr-adverteren/

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s