Adverteren op Instagram

instagram

Sinds kort is het voor bedrijven mogelijk om via het social media platform Instagram te adverteren. Dit biedt veel mogelijkheden voor bedrijven om het bereik van de doelgroep te vergroten. In dit blog lees je alle ins en outs over adverteren op Instagram.

Instagram is een Social Media platform waar je foto’s en korte video’s van maximaal 15 seconden kunt delen met je vrienden en de rest van de wereld. Het platform is te downloaden via de App Store of Google Play waarna je het kunt gebruiken op je mobile apparaat. De eenvoud van het programma maakt het interessant voor de gebruikers; zo kun je gemakkelijk filters over je foto’s en video’s heen plaatsen waardoor jouw leven er een stuk mooier uit ziet. Kevin Systrom en Mike Krieger hebben deze populaire app in oktober 2010 op de markt gebracht waarna deze al snel werd overgekocht door Facebook tegen een mega bedrag van 1 miljard dollar.

Waarom zou je als bedrijf adverteren op Instagram?
Instagram heeft momenteel 400 miljoen actieve gebruikers die per dag 80 miljoen foto’s en 3,5 miljard likes per dag genereren. Dit maakt Instagram een van snelst groeiende en populairste apps van dit moment. Met zoveel actieve gebruikers betekend dit waarschijnlijk dat een groot deel van jouw doelgroep hier ook actief is. Het is een ideaal medium voor branding advertenties, loyaliteit optimalisatie, meer volgers genereren, in te spelen op de actualiteit, naamsbekendheid te vergroten en voor het promoten van nieuwe en bestaande producten.

Hoe werkt adverteren op Instagram?
Om een Instagram account aan te maken heb je een Facebook account nodig, vervolgens kan je aan de slag. Het adverteren op Instagram heeft veel overeenkomsten met het adverteren op Facebook, dus als je daar goed mee overweg kunt dan moet dit een makkie zijn. Op Instagram kunnen 3 soorten advertenties geplaatst worden: foto advertentie, carrousel advertentie en video advertentie.

Foto advertentie (1 enkele advertentie foto):
Insta ad.png

Carrousel advertentie (Meerdere advertentie foto’s die bekeken kunnen worden in 1 advertentie):
instagram ads.jpg

Video advertentie (Een advertentie video van maximaal 30 seconden):
video-advertentie-instagram

 

 

 

 

 

 

 
Alle advertenties zijn voorzien van een call to action die is gekoppeld aan een landingspagina waar de dienst of product staat weergegeven en gekocht kan worden. Het is op Instagram ook mogelijk om net als bij Facebook advertenties te targetten om zo een specifieke doelgroep aan te spreken.

Wat kost adverteren op Instagram?
Instagram werkt met hetzelfde princiepen als Facebook. Je bepaalt een dagbudget voor je advertentie en je zal dan dus nooit meer betalen dan het vastgestelde bedrag. Het bedrag wordt door de dag heen besteed op basis van  CPM of CPC. CPM betekend cost per mile en hier betaal je een x bedrag per 1000 vertoningen van je advertentie. CPC betekend cost per click en hier betaal je een x bedrag per keer dat er op je advertentie wordt geklikt.

Wat gaat het opleveren?
Tenslotte is het natuurlijk van belang dat je weet wat het adverteren op Instagram op gaat leveren. Dit is natuurlijk geheel van jezelf afhankelijk. Speel goed op de actualiteit in, test verschillende advertenties, kijk wanneer jouw doelgroep het meest actief is, target de juiste doelgroep en post advertenties met relevante content. Het bereik wordt hierdoor vergoot en met het juiste dienst of product gaat de rest vanzelf.

Succes!

 

Bronnen

Groenhof, N. (2015, 1 oktober). Adverteren op Instagram? Dit is hoe het werkt [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.frankwatching.com/archive/2015/10/01/adverteren-op-instagram-dit-is-hoe-het-werkt/

Hooge, M. de. (2015, 1 oktober). Wat je moet weten over adverteren op Instagram [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.dutchcowboys.nl/advertising/wat-je-moet-weten-over-adverteren-op-instagram

Hoving, M. (2015, 5 oktober). Adverteren op Instagram: de officiële aftrap. Geraadpleegd van http://www.marketingfacts.nl/berichten/instagram-adverteren-de-officiele-aftrap

Jansen, R. (2015, 25 september). Een stapje verder met adverteren op Instagram [Blogpost]. Geraadpleegd van http://www.muchomucho.nl/blog/een-stapje-verder-met-adverteren-op-instagram/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s